„Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!" - Joszif Sztálin

Második világháború

patreon reklamTámogass bennünket!
Anyagi eszközeink nincsenek, ezek hiányában viszont hosszabb távon leküzdhetetlen nehézségbe ütközik e bázis fennmaradása. Honlapunk nonprofit, csapatunk tagjai puszta elhivatottságból teszik, amit tesznek. Ezért kérjük: akinek fontos e felület fennmaradása, e közösség további munkája, és üzenetünk eljuttatása minél szélesebb körbe, támogasson bennünket. 

Battlegroup 42

A Battlefield 1942 magában is kitűnő játék, de modokkal még jobb. A Battlegroup 42 nevű fejlesztés teljesen megújítja az alap játékot. 30-nál több pályát tartalmaz, Afrikától Európán keresztül akár a sarkpontig is mindenhol játszhatunk. 1939-45-ig szinte minden nagyobb, vagy ismert csatában részt vehetünk, például Hollandiában a német ejtőernyős támadáskor, vagy éppen Bir-Hakeim erődjét védhetjük a franciákkal az olasz támadás ellen. 8 új nemzettel leszünk gazdagabbak: franciák, olaszok, kanadaiak, magyarok, kínaiak, hollandok és az ausztrálokkal. A magyarokkal a keleti fronton (pl.: Voronyezs) és hazánkban (pl.: Budapest) harcolhatunk. Megkapjuk a 2. világégés szinte összes harceszközét, járművét, fegyverét. Az újításhoz természetesen hozzá tartoznak az új skinek és kézifegyverek. A skinekből rengeteg van, pl.: angol kommandós, német ejtőernyős, ausztrál gyalogos, magyar honvéd és amerikai ranger. Most már a szovjeteknél nem Mp-18-as van, hanem PPsH, az amerikaiak pedig nem Enfielddel harcolnak, hanem Garanddal, M1-essel és Springfielddel.


A kasztrendszer maradt, ami volt, azzal a különbséggel, hogy kapott egy lövész kasztot. Ebben egy puskára szerelhető szuronnyal, egy puskával, két gránáttal, egy puskagránáttal (néhány pályán Molotov-koktéllal) és egy távcsővel lesz gazdagabb a játékos. A tankok közül rengeteg új került be, németek király- és vadásztigrissel, az oroszok pedig KV-8-as lángszórós tankkal küzdhetnek. Ez csak persze néhány tank, ezeken kívül még kb. 50 tank és harcjármű található a modban. Tartalmaz még repülős és hajós pályákat. A repülők is fejlesztésen mentek keresztül. El lettek különítve a vadászgépek és a bombázók. Az előbbin a géppuska mellé még egy nagyobb kaliberű gépágyú, néhány pályán rakéta került. Az utóbbit pedig több bomba jellemzi. Az is jó pont, hogyha lelövünk egy repülőt, az nem a levegőben robban fel és fekete roncsként hullik alá, mint ahogyan azt az alap játékban látni lehetett, hanem láng csíkot húzva csapódik a földnek.
 
 
A jó dolgok után jöjjenek a rossz dolgok. Vannak olyan pályák (pl.: Bocage), ahol a pálya nagyobb részén sövényfal van. Ha botokkal játszunk, ami könnyen megeshet, mert a szervereken nem szokott sok ember lenni, akkor az ilyen pályákon keményen szívhatjuk, mert az ellenség simán átlát a bokorfalon és akár messziről is simán eltalál. De így van ez az esti pályákon is. Mi semmit sem látunk a korom sötétben, de az ellenfél könnyűszerrel eltalál úgy, hogy nem is lát. A másik hiba, hogy minden nemzet saját hangot kapott, kivéve a magyarokat, ami azért elég különös mert a hollandok, akik csak egy pályán szerepelnek, saját hangot kaptak.
 

Összevetve ez egy jó mod, úgyhogy akinek megvan az alapjáték, az töltse le a http://www.moddb.com/mods/battlegroup42 címről, mert nagyon hangulatos, például az orosz sztyeppén hajtani egy t-34-essel.

További információ: http://www.battlegroup42.de

Írta: Álmos 97

Hirdetés

További cikkek

A
A 25. órában vagyunk!

Minden családban keringenek történetek arról, mit is tett, vagy élt át egy rokon a II. világháborúban. Sokáig erről még beszélni sem volt ildomos, ám sok családban még ma is élnek azok az emberek, akik átélték a történelem egyik legnagyobb háborúját. Az ő történeteiket szeretnénk most megosztani, hogy azok is hallathassák a hangjukat, akik eddig nem tehették, vagy ma már nincsenek köztünk.

Bővebben
Látogatásaink

Az évek során igyekeztünk minél több - a világháborúhoz kapcsolódó - múzeumba, hadiparkba, haditechnikai bemutatóra és egyéb helyszínre eljutni. A gyűjteményünket olvasóink beküldött képeivel remélhetőleg tovább sikerül folyamatosan bővítenünk.

Tovább
Emlékművek

Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet.

Tovább